Dit vindt de baas van de Saudi Pro League van Ajax-aanwinst Henderson

28 februari - 20:05 Laatste update: 23:44

Jordan Henderson maakte afgelopen transferperiode de overstap van Al Ettifaq naar Ajax. De Engelsman had het niet naar zijn zin in Saoedi-Arabië en vertrok na een half jaar alweer uit het Midden-Oosten. Inmiddels heeft de baas van de Saudi Pro League, Saad Al Lazeez, zich uitgesproken over de Ajacied. Dit is wat de competitiebaas over de middenvelder zei.

Wat zei Al Lazeez over Henderson?

In een gesprek met The Financial Times heeft Al Lazeez zich uitgesproken over Henderson. "Henderson was één van de beste aanwinsten in de Saudi Pro League, ook al vertrok hij snel", looft de voorzitter van de Saoedische competitie de Engelsman. "We hebben in de zomerse window 93 spelers gecontracteerd. Natuurlijk verwacht je niet dat ze allemaal blijven."

Henderson had moeite zich aan te passen aan het land in het Midden-Oosten, waardoor hij na een half jaar naar Ajax vertrok. "Soms lukt het niet en lukt het de speler niet om zich aan te passen, maar ik ben nog steeds van mening dat Henderson één van onze beste aanwinsten was. We hebben veel geprofiteerd van zijn transfer en lessen geleerd. Daardoor blijven we groeien. Onze relatie met Jordan is nog altijd goed: hij is een geweldige kerel en een fantastisch persoon. Het lukte gewoon niet. Dat is soms hoe het leven werkt", sluit de competitiebaas af.