Belofte maakt schuld: Akpom spreekt juichgebaar af met jeugdspelers

15-12-2023 11:15 Laatste update: 11:15

Chuba Akpom deed na zijn eerste goal niet zijn normale celebration. Dat had een reden, want hij had de dag ervoor een afspraak gemaakt met verschillende jeugdspelers van Ajax. Zo gezegd zo gedaan en na zijn eerste doelpunt deed Akpom het gewenste juichgebaar.

In de vijfde minuut was het al raak voor Akpom. Hij sloeg toe uit een corner en kopte snoeihard binnen. In een rechte lijn liep de Engelsman richting de cornervlag om daar in salueerhouding te gaan staan. Dat had een reden.

Op woensdag na de training van Ajax was Akpom tegen een groepje jeugdspelers aangelopen. De jonge Ajacieden hadden één vraag voor de spits. Of hij met hun kon afspreken welk juichgebaar hij bij zijn volgende doelpunt zou doen. Na een kort gesprek kwamen speler en jeugdspelers eruit en de afspraak stond.

Het was niet de enige goal die Akpom scoorde tijdens de wedstrijd met AEK. In de 56ste minuut verschalkte hij de blunderende Giorgos Anthanasiadis voor de tweede keer. Een hattrick zat er niet in. Twee keer ging de 28-jarige één op één, maar beide keren stond de keeper van AEK wel zijn mannetje.