Nieuws

Ploeggenoot looft Van Dijk: Je kunt aan de bal iets meer risico nemen

Ploeggenoot looft Van Dijk: "Je kunt aan de bal iets meer risico nemen"

28-05-2022 13:29

Alex Oxlade-Chamberlain is maar wat blij dat hij samenspeelt met Virgil van Dijk. De Engelse middenvelder looft zijn teamgenoot, maar is ook in voor een dolletje.

Hoe het is om met Van Dijk samen te spelen? "Goed en slecht, hij zeurt vaak tegen me", grapt Oxlade-Chamberlain tegenover RTL7. "Dat kan ook goed zijn. Nee joh, het is geweldig. Hij ziet alles op het veld en is altijd kalm, maar aanwezig."

"Met hem achter je is er controle. Je kunt aan de bal iets meer risico nemen, omdat je iemand met zoveel kwaliteit achter je hebt. Dat gevoel is goed. Met Alisson is dat ook zo, iedereen is er kalm onder en daardoor is er meer zelfvertrouwen in de ploeg", zegt Oxlade-Chamberlain.

Zondagavond wacht het Real Madrid van Carlo Ancelotti voor Chamberlain. The Reds gaan er alles aan doen om de zevende Champions League in de clubgeschiedenis binnen te slepen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!