Nieuws

Driejarig contract voor Büttner (33): 'Hij moet het uithangbord worden bij ons'

Driejarig contract voor Büttner (33): 'Hij moet het uithangbord worden bij ons'

19-05-2022 14:07 Laatste update: 14:10

Dit jaar liep De Graafschap opnieuw de gedroomde promotie naar de Eredivisie mis. Algemeen directeur Martijn Ostendorp hoopt dat de Superboeren zich aankomend jaar zullen revancheren voor het hopeloos mislukte seizoen 2021/22. Alexander Büttner moet een bepalende speler worden in de nieuwe weg die de Doetinchemmers inslaan.

Aan de begroting verandert bij De Graafschap niets: die blijft rond de 7,5 miljoen euro. "We moeten scherper aan de wind zeilen, waarbij we echt geen gekke dingen kunnen doen", vertelt Ostendorp aan Omroep Gelderland. "Ik verwacht op dit moment nog geen drastische maatregelen, maar dus ook geen grote groei."

Toch zorgde de beleidsbepaler voor een kleine stunt door Büttner vast te leggen. De 33-jarige linksback zette zijn krabbel onder een contract tot medio 2025. "Laat ik dit zeggen, Alexander komt niet naar De Graafschap voor het geld", vervolgt Ostendorp tegenover de regionale omroep. "Natuurlijk hebben we hem een respectabele aanbieding gedaan. We zijn vooral ontzettend blij met hem. Hij kan een uithangbord worden.

Adrie Poldervaart is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer bij de club uit de Achterhoek, die getuige de negende plaats een teleurstellende jaargang doormaakten. Reinier Robbemond werd in maart uit zijn functie ontheven, naar aanleiding van de slechte resultaten. "Het heeft helaas onvoldoende gepast. We zijn dankbaar dat Jan Vreman daarna de rust heeft teruggebracht."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!