Nieuws

Ancelotti kiest voor opmerkelijke rechtsbuiten, Aké weer uit basis verdreven

Ancelotti kiest voor opmerkelijke rechtsbuiten, Aké weer uit basis verdreven

04-05-2022 20:23

De opstellingen van zowel Real Madrid als Manchester City zijn bekend. De Madrilenen moeten het in de jacht naar de Champions League-finale stellen zonder David Alaba, die geblesseerd wordt. Bij The Citizens zit Nathan Aké op de bank.

Alaba is al het gehele seizoen de rots in de branding van De Koninklijke. Uitgerekend het cruciale duel tegen Manchester City moet hij aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Nacho Fernández is zijn vervanger. Opmerkelijk is de rol van Federico Valverde. Naar alle waarschijnlijkheid speelt de Uruguayaan als hangende rechtsbuiten.

Bij City is er geen plek in de basis weggelegd voor Aké. De Nederlander behoort tot de reserves. Pep Guardiola kiest voor een hart bestaande uit Rúben Dias en Aymeric Laporte. João Cancelo keert terug van een schorsing, waardoor voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko zijn basisplaats kwijt is.

Het eerste duel eindigde in 4-3 in het Etihad Stadium. Als de Madrilenen de finale van het miljardenbal willen bereiken, moet er dus gewonnen worden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!