Wedstrijdverslag

Bosz en consorten bezorgen Marseille belabberde generale voor Feyenoord-thuis

Bosz en consorten bezorgen Marseille belabberde generale voor Feyenoord-thuis

01-05-2022 22:37 Laatste update: 22:38

Olympique Marseille heeft in eigen huis niet weten af te rekenen met Olympique Lyon. Les Gones, onder leiding van Peter Bosz, wonnen de op papier lastige uitwedstrijd verrassend eenvoudig met 0-3. Daardoor beleefde de ploeg van trainer Jorge Sampaoli een slechte generale voor de return tegen Feyenoord in de halve finale van de Conference League.

Na de 3-2 nederlaag in De Kuip wilde Marseille in het eigen Stade Vélodrome tanken aan het zelfvertrouwen. In die opdracht slaagde L'OM echter niet. Voor rust kwamen beide ploegen niet tot scoren. Tien minuten na rust was het wel raak voor Lyon. Een vrije trap van Emerson Palmieri caramboleerde voor de voeten van verdediger Castello Lukeba. Voor hem was het een koud kunstje om de 0-1 achter Pau López te schuiven.

Sterspeler Dimitri Payet van Olympique Marseille wist eveneens het verschil niet te maken. Moussa Dembélé besliste het duel in de 76ste minuut. De Fransman kon vogelvrij binnenkoppen bij de eerste paal. Het slotakkoord was aan Toko Ekambi: hij strooide nog meer zout in de wonden door de 0-3 voor zijn rekening te nemen.

Ondanks het dramatische resultaat staat Marseille nog altijd tweede in de Ligue 1. Achtervolgers Stade de Rennes en AS Monaco staan drie punten achter hen. Lyon doet goede zaken en staat zevende met nog drie duels te spelen.