Schreuder woest na gelijkspel bij Anderlecht: 'Ik begrijp dit gewoon echt niet'

01-05-2022 22:07 Laatste update: 22:16
2

Club Brugge verzuimde zondag te profiteren van het puntenverlies van Union Sint-Gillis door zelf niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel tegen Anderlecht. Volgens trainer Alfred Schreuder werd zijn ploeg aan het begin van de wedstrijd een loepzuivere penalty ontnomen.

Lisandro Magallán gaf al in de vierde minuut van de wedstrijd een flinke beuk in de rug van Charles de Ketelaere. Hierdoor was de aanvaller duidelijk uit balans en kon hij de bal niet op de gewenste manier richting het doel koppen. Arbiter van dienst Nathan Verboomen liet het incident gaan en ook de VAR de situatie niet ernstig genoeg om in te grijpen.

"Ik begrijp niet dat we geen strafschop hebben gekregen", zucht Schreuder na afloop van het duel tegenover Eleven Sports. "We hebben een VAR en iedereen ziet gewoon dat De Ketelaere geduwd wordt. Tijdens de rust hoorde ik al dat we een strafschop hadden moeten krijgen en intussen zag ik ook de beelden al. Ik vind het heel slecht, in mijn beleving kan dit niet."