Nieuws

Spierballentaal uit Tilburg: 'Er liggen kansen voor Willem II, ook tegen PSV'

Spierballentaal uit Tilburg: 'Er liggen kansen voor Willem II, ook tegen PSV'

30-04-2022 07:08

Willem II-aanvoerder Freek Heerkens gelooft nog in directe handhaving van zijn ploeg. De Tilburgers spelen zondag uit tegen PSV en de verdediger denkt dat er resultaat te halen valt.

Willem II staat momenteel zeventiende met 26 punten. "Tot onze overwinning van afgelopen week op Vitesse waren we voor velen dood en begraven", laat Heerkens optekenen door het Algemeen Dagblad. "En dat snap ik ook best, gezien onze slechte reeks van daarvoor", doelt de verdediger op het feit dat de Tilburgers maar één keer wonnen in de voorgaande 23 wedstrijden. "Nu is er in de groep toch iets ontstaan van: we kúnnen het. Het vertrouwen in handhaving is helemaal terug in Tilburg. En ja, ook tegen PSV liggen er kansen."

Trainer Kevin Hofland pakte met de Tilburgers vorig weekend zijn eerste overwinning met zijn ploeg. Ondanks de overwinning, is er volgens Heerkens niet per definitie sprake van een 'Hofland-effect'. "Het is fijn voor de trainer dat hij zijn eerste overwinning binnen heeft. En we zijn allemaal blij dat hij er is. Maar het lijkt me wat te vroeg om nu al van een effect te spreken."

Willem II speelt nog tegen achtereenvolgens PSV, Heracles Almelo, SC Cambuur en FC Utrecht. De achterstand op de momenteel 'veilige' nummer vijftien RKC Waalwijk bedraagt twee punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!