Nieuws

Van Polen is clubtopscorer van PEC: 'Als ik eerlijk ben, vind ik het niet goed'

Van Polen is clubtopscorer van PEC: 'Als ik eerlijk ben, vind ik het niet goed'

24-04-2022 10:45 Laatste update: 12:52

Bram van Polen schoot zaterdagavond raak uit een strafschop en is daardoor gedeeld topscorer van PEC Zwolle. De verdediger zelf is daar niet heel blij mee, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

PEC won op bezoek bij RKC Waalwijk, mede door de treffer van Van Polen, met 0-2 en staat nu op een gedeelde vijftiende plaats in de Eredivisie. "Kijk, als we met 3-0 voorstaan, zou ik hem aan iemand anders geven. Ik hoef die doelpunten echt niet per se te maken, maar op zo'n belangrijk moment wil ik hem gewoon niet afgeven. Dan vind ik het belangrijk om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Ik train best vaak op mijn penalty's. Ik geloof daar wel in, want een penalty is vooral mentaal. Als je een vaste trap in beide hoeken of door het midden hebt, met een langzame aanloop, denk ik dat je een heel eind kunt komen."

De aanvoerder van de Zwollenaren is niet bezig met de clubtopscorerstitel. "Als ik heel eerlijk ben, vind ik het wel triest. Of tenminste, het is niet goed. Ik wil dat onze spits topscorer wordt. Mij interesseert het niet, ik wil gewoon in de Eredivisie blijven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!