Nieuws

Kramer kende problemen met spreken: Mensen kijken anders naar je als je stottert

Kramer kende problemen met spreken: "Mensen kijken anders naar je als je stottert"

23-04-2022 16:08

Joris Kramer houdt een goed gevoel over aan zijn eerste volledige seizoen op Eredivisie-niveau. De mandekker is in dienst van AZ Alkmaar, werd aan SC Cambuur Leeuwarden verhuurt, maar brak daar geen potten. Bij Go Ahead Eaggles is Kramer dit seizoen en vaste waarde, en heeft hij zich ontstekend ontwikkeld, beaamt hij zelf ook.

In een interview met De Stentor beoordeelt Kramer zichzelf met een 7 voor zijn seizoen. "Ik wist dat ik het in me had, maar moest ergens een podium krijgen. Bij Go Ahead kwam die kans en ik heb ’m met beide handen gepakt", verklaart hij. "Ik heb bewezen dat ik Eredivisie-niveau aankan."

Het leven van Kramer ging niet altijd over rozen, hij heeft een ander probleem moeten overwinnen. Sinds zijn basisschooltijd stottert hij. "Dat heeft me in het begin best belemmerd. Niet dat ik werd gepest, maar ik vond het lastig de beurt te krijgen of iets te vertellen voor een groep. Mensen kijken anders naar je als je stottert. En kinderen kunnen hard zijn." Als voetballer ondervindt hij weinig problemen. "Op het veld kan ik coachen zonder stotteren, dus als voetballer belemmert het niet. Alleen de interviews na afloop duren soms wat langer, haha."

Waar hij die interviews volgend jaar kan gaan geven, is nog maar de vraag. Het contract van Kramer bij AZ loopt nog door. "Van AZ heb ik niets gehoord en de kans daar te gaan spelen, is klein", laat hij echter weten. "Terwijl ik juist belangrijk wil zijn, nog meer ervaring wil opdoen door wedstrijden te spelen. Ik zou graag nog een jaar bij Go Ahead blijven. Die optie ligt ook op tafel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!