Wedstrijdverslag

Arsenal doorbreekt negatieve competitiereeks in Londen-derby tegen Chelsea

Arsenal doorbreekt negatieve competitiereeks in Londen-derby tegen Chelsea

20-04-2022 22:39 Laatste update: 22:47

Arsenal heeft weer eens een Premier League duel gewonnen. In de Londense derby was de ploeg van Mikel Arteta met 2-4 te sterk voor Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel wist in de eerste helft twee keer langszij te komen, maar op de derde en vierde goal van The Gunners had het geen antwoord.

In de openingsfase van het duel was het Arsenal dat het beste van het spel had, wat zich na twaalf minuten loonde in de openingstreffer. Het was Edward Nketiah die profiteerde van een slippertje van Andreas Christensen, die een te korte terugspeelbal op Eduard Mendy gaf: 1-0. Kort na de openingstreffer trokken de Londenaren spelend in het blauw de stand alweer gelijk. Na een goede onderschepping van Ruben Loftus-Cheek, was het Timo Werner die de bal via een carembole achter Aaron Ramsdale werkte: 1-1.

Weer tien minuten later was het weer raak aan de andere kant. Na een goede actie van Bukayo Saka wist Martin Odegaard de bal bij Emile Smith-Rowe te krijgen, die vanaf randje zestien bekeken binnen schoot: 1-2. Dat het stuivertje wisselen geblazen was, werd al snel duidelijk. Chelsea kwam na een afgemeten voorzet van Mason Mount via César Azpilicueta alweer langszij: 2-2.

De tweede helft kwam wat moeizamer op gang, maar het waren opnieuw The Gunners die de wedstrijd naar zich toetrokken. Nketiah had het prima naar zijn zin, een liet dat zien door scherp te reageren na zwak ingrijpen van Malang Sarr: 2-3. Op enkele speldenprikjes van Chelsea na, kwam Arsenal vrijwel niet meer in de problemen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg het zelfs de kans om de score verder uit te breiden, vanaf de penaltystip. Saka werd neergetrokken door Azpilicueta, en schoot beheerst binnen: 2-4. 

Arsenal mag na de zege in punten gelijk met aartsrivaal Tottenham Hotspur, dat op de vierde plaats verkeert. Door de belangrijke zege mogen de Noord-Londenaren nog steeds hopen op Champions League voetbal. Voor Chelsea is de nederlaag niet problematisch. Het staat vastgeroest op de derde plek en heeft met twee wedstrijden minder gespeeld nog een voorsprong van vijf punten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s