Nieuws

Mitrovic ontpopt zich tot ware goalgetter en reigt de records aaneen

Mitrovic ontpopt zich tot ware goalgetter en reigt de records aaneen

23-02-2022 22:38

Aleksandar Mitrovic heeft zich dit seizoen ontpopt tot een ware doelpuntensensatie bij Fulham. Bij de Championship-club is de Servische spits tot nu toe goed voor 33 doelpunten. Nog nooit scoorde een speler vaker in een seizoen op het één na hoogste niveau van Engeland. 

Des te knapper wordt de prestatie wanneer er gekeken wordt naar het aantal wedstrijden dat Mitrovic speelde: slechts dertig. De vorige recordhouder, Ivan Toney, vestigde afgelopen jaargang nog een record door 31 keer te scoren in één seizoen. Aangezien er nog veertien duels op de planning staan in het Championship krijgt de Serviër legio kansen zijn doelpuntentotaal verder op te krikken.

Voorafgaand aan de wedstrijd met Peterborough United stond Mitrovic op 31 treffers. Doordat hij in de 28ste minuut trefzeker was uit een strafschop en vervolgens op aangeven van Neeskens Kebano ook de 2-0 aantekende scherpte hij het record direct aan. De aansluitingstreffer van de bezoekers kwam te laat en zo won Fulham het thuisduel met 2-1. 

Fulham gaat glansrijk aan kop en heeft een voorsprong van negen punten op AFC Bournemouth. Het team van manager Marco Silva ligt dus op koers voor promotie naar de Premier League. De bovenste twee ploegen promoveren direct naar het hoogste niveau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!