Nieuws

Smetje op nipte United-zege Ten Hag: manager één duel geschorst door commentaar

Smetje op nipte United-zege Ten Hag: manager één duel geschorst door commentaar

11-11-2023 18:24 Laatste update: 18:26

Erik ten Hag won zaterdagmiddag dan wel met zijn Manchester United met 1-0 van Luton Town, maar heeft toch een behoorlijke persoonlijke smet opgelopen. De Nederlandse manager kreeg namelijk alweer zijn derde gele kaart van het seizoen en kan het bezoek aan Everton op Goodison Park vergeten.

Luton verweerde zich kranig op Old Trafford, maar ging toch nipt ten onder door een treffer van Victor Lindelöf. De slotfase was door de kleine marge zeer spannend, waar ook Ten Hag aan onderhevig was. De Tukker uitte zijn nadrukkelijke kritiek op de leiding, waar scheidsrechter Graham Scott op een gegeven moment wel klaar mee was.

De arbiter trok een gele kaart, wat Ten Hags derde van het seizoen was en hem daardoor een schorsing oplevert. Daardoor is de coach er niet bij als zijn ploeg na de interlandperiode op 26 november naar het blauwe deel van Liverpool reist.

Door de zege op Luton houdt Ten Hag voorlopig zijn hoofd boven water. De manager staat onder behoorlijke druk door tegenvallende prestaties, maar klom naar de zesde plaats in de Premier League en lijkt de weg omhoog weer enigszins te hebben gevonden.