Nieuws

Een grijze vos verliest wel zijn haren, niet zijn streken: Suarez scoort er drie

Een grijze vos verliest wel zijn haren, niet zijn streken: Suarez scoort er drie

10 november - 11:05

Luis Suarez liet donderdagnacht zien het scoren niet verleerd te zijn. Voor Gremio scoorde hij een hattrick tegen mede-titelkandidaat Botafogo. Het waren belangrijke goals, want uiteindelijk won de ploeg van de spits met 3-4.

Met een 3-1 achterstand leek de wedstrijd tussen Botafogo en Gremio wel beslist. Echter was de 36-jarige Suarez nog niet klaar en hij besloot de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Drie keer scoorde hij in negentien minuten tijd om de wedstrijd om te draaien naar een 3-4 voorsprong voor Gremio. 

Bovenin is het enorm spannend op het hoogste Braziliaanse niveau. Slechts negen punten is het verschil tussen de nummer één Botafogo en de nummer negen São Paulo. Gremio is de nieuwe nummer twee na de overwinning. Zij hebben net als Botafogo nu 59 punten, maar de koploper heeft een wedstrijd minder gespeeld. 

Het zou zomaar niet eens zijn laatste kunstje kunnen zijn. Naar verluid is Inter Miami van boezemvriend Lionel Messi geïnteresseerd in zijn handtekening. Tussen 2014 en 2020 speelden beide heren samen bij FC Barcelona. Dit seizoen heeft Suarez veertien goals in 28 wedstrijden in de Braziliaanse competitie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!