Nieuws

Ramos was bijna speler van Manchester United: 'Maar gelukkig bij Real Madrid gebleven'

Ramos was bijna speler van Manchester United: 'Maar gelukkig bij Real Madrid gebleven'

04-11-2023 14:51

Sergio Ramos heeft in gesprek met AS een boekje opengedaan over de tijd dat hij speler van Manchester United had kunnen worden. De centrale verdediger was in de zomer 2014 dicht bij een overstap van Real Madrid naar de Premier League, maar koos uiteindelijk voor een langer verblijf.

De naam van Ramos zoemde enkele jaren rond Manchester United, maar tot een transfer kwam het nooit. In 2014 waren The Red Devils serieus in de race voor de verdediger, die de overstap naar de Premier League had kunnen maken. "Ja, ik was dichtbij om voor United te spelen. Mijn vader is een groot fan van dat team, maar ik ben gebleven waar ik had moeten zijn, Real Madrid", zegt Ramos. "Ondanks alles bewonder ik nog steeds de club, de Premier League en de spelers, want het tempo van het spel is anders en het is een competitie waar we allemaal veel van kunnen leren. Ik was blij om in Madrid te blijven en nu ben ik blij om in Sevilla te zijn."

De inmiddels 37-jarige Spanjaard bleef dus in Madrid en won in de jaren die volgden nog drie keer de Champions League, twee landstitels, vier WK’s voor clubs, drie UEFA Super Cup’s en twee keer de Spaanse Supercup. In 2021 maakte Ramos transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain, waar ook toen wederom Manchester United aan de verdediger werd gelinkt. Afgelopen zomer keerde Ramos terug bij Sevilla.