Nieuws

Hoe oud is Zlatan Ibrahimovic, de legendarische spits van onder meer AC Milan?

Hoe oud is Zlatan Ibrahimovic, de legendarische spits van onder meer AC Milan?

03-09-2023 14:37

Zlatan Ibrahimovic is een van de meest besproken spitsen ooit. De Zweedse legende ging zijn schoenen vorig seizoen aan de wilgen, maar is nog vaak het onderwerp van gesprek. Ibrahimovic won veel prijzen in zijn carrière, maar de Champions League bleef helaas over. Wat is de leeftijd van deze oud- doelpuntenmachine eigenlijk? Voetbalnieuws zet het voor je op papier.

Als zoon van een Bosniakse vader en een Kroatische moeder zag Ibrahimovic op 3 oktober 1981 in de Zweedse stad Malmö het levenslicht. Dat maakt de geboren Zweed op dit moment 42 jaar oud. Na de jeugdelftallen van diverse Zweedse clubs te hebben doorlopen, volgt in september 1999 zijn profdebuut in het shirt van Malmö FF. Twee jaar na zijn debuut maakt Ibra de overstap naar Ajax, waar de spits aan het begin van zijn roemrijke carrière staat.

Ibra verslijt de ene na de andere club en speelt na Ajax nog voor Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy, voordat hij terugkeert bij zijn geliefde rood-zwarte club uit Milaan. Met AC Milan kroont Zlatan zich in zijn tweede periode voor het eerst sinds jaren weer tot landskampioen en tekent hij voor zijn vijfhonderdste clubdoelpunt. Op 41-jarige leeftijd neemt Zlatan in juni 2023 afscheid als voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!