Nieuws

Alderweireld deelt anekdote over Zlatan: 'Ik dacht oké, voetbal is niets voor mij'

Alderweireld deelt anekdote over Zlatan: 'Ik dacht oké, voetbal is niets voor mij'

02-11-2023 13:07 Laatste update: 13:08

Toby Alderweireld heeft een bijzondere anekdote gedeeld over zijn debuut als speler van Ajax. Als negentienjarig broekie stond de tot legende uitgegroeide Belgische verdediger tegenover Zlatan Ibrahimovic. Wat de Zweed destijds tegen hem zei, blijft Alderweireld tot op de dag van vandaag nog steeds bij.

De debuutwedstrijd van Alderweireld bij Ajax was niet de minste. Tijdens het zogenaamde Amsterdam Tournament speelde de ploeg een vriendschappelijke wedstrijd tegen Internazionale, op dat moment met Ibrahimovic in de spits. "Dat was een heel imposant figuur", vertelt Alderweireld als gast bij de Belgische variant van kennisquiz De Slimste Mens. "Er was een corner, ik wilde hem een beetje blokkeren en hij loopt tegen mij."

Wat Ibrahimovic vervolgens tegen hem zei, liet Alderweireld niet onberoerd. "De bal gaat weg, hij draait zich om en zegt tegen mij: 'If you do that again, I'll kill you'." Op dat moment wist de verdediger niet zo goed waar hij het moest zoeken. "Ik was negentien jaar en dacht: oké, voetbal is niets voor mij."

Dat laatste bleek uiteraard niet waar. Alderweireld speelt momenteel nog bij Royal Antwerp, voor wie hij vorig seizoen de winnende treffer maakte in de strijd om de Belgische landstitel. Daarvoor stond hij naast Ajax onder contract bij Atlético Madrid, Tottenham Hotspur, Southampton en Al-Duhail uit Qatar. 'Mega Toby' speelde in totaal 127 interlands voor De Rode Duivels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!