Nieuws

FA haalt kritiek op de hals: voor het eerst sinds 28 jaar voetbal op Kerstavond

FA haalt kritiek op de hals: voor het eerst sinds 28 jaar voetbal op Kerstavond

26 oktober - 16:21

In Engeland heerst momenteel grote verbazing over de voetbalkalender. Voor het eerst sinds 28 jaar staat er namelijk een Premier League-wedstrijd op het programma op de dag van Kerstavond, 24 december. Wolverhampton Wanderers en Chelsea moeten het dan tegen elkaar opnemen.

Dat heeft tot onvrede gezorgd bij beide supportersgroepen. Aanvankelijk zou de wedstrijd namelijk een dag eerder worden gespeeld, op 23 december. Volgens de BBC heeft de FA echter besloten om het duel wegens de wens van de zendgemachtigden te verplaatsen.

De FSA, de vereniging voor diverse Engelse supportersgroepen, heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht en noemt het besluit "een slag tegen de kaak van de fans". "Voor sommigen is het een onmogelijke keuze om naar de wedstrijd te gaan of tijd te spenderen met familie", klinkt het.

De oproep is echter resoluut van tafel geveegd. Zoals het er nu naar uitziet spelen de Wolves en Chelsea dus 'gewoon' tegen elkaar op 24 december, al is het tijdstip nog niet bekend. De laatste keer dat dat in Engeland gebeurde, was in 1995, met Leeds United – Manchester United. Het is normaal dat er rondom kerst gespeeld wordt in de Premier League, al gebeurt dat traditiegetrouw alleen op Boxing Day, Tweede Kerstdag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!