Nieuws

Alvarez blikt terug op afgelopen transferzomer: 'Dortmund was inderdaad dichtbij'

Alvarez blikt terug op afgelopen transferzomer: 'Dortmund was inderdaad dichtbij'

24-10-2023 12:12

Het had weinig gescheeld of Edson Alvarez had in het shirt van Borussia Dortmund gespeeld, onthuld de middenvelder in gesprek met Sky. Afgelopen zomer was de Mexicaan ver met de Duitse club, maar verruilde Ajax echter voor West Ham United.

Afgelopen zomer telde West Ham 38 miljoen euro neer voor Álvarez, die blij is met zijn stap naar Engeland. "Ik heb altijd gezegd dat het mijn droom was om in de Premier League te spelen", aldus de Mexicaan. In Londen overtuigde technisch directeur Tim Steidten middels een belletje om naar West Ham te komen. 'Luister, ik wil jou voor ons nieuwe project. Jij bent mijn eerste keus', klonk het volgens Alvarez, die vertrouwen kreeg. "Toen zei ik: 'Tim, als je me echt wil, kom ik. Dan wil ik voor West Ham spelen in de Premier League'".

Naast West Ham was ook Borussia Dortmund in de race voor Alvarez, maar pakte uiteindelijk niet door voor de Mexicaan. "Ik koos voor West Ham op het moment dat de optie om naar Dortmund te gaan er niet meer was", aldus de middenvelder. "Maar heel eerlijk; ik was heel, heel ver met Dortmund. Alles was geregeld. Maar ik geloof dat alles met een reden gebeurt. Misschien was het niet het juiste moment. Ik ben nu gelukkig bij West Ham. Een prachtige transfer."

Alvarez maakte zo een spannende transferzomer mee, met interesse uit diverse Europese topcompetities.  "In de laatste weken van de transferperiode ontdekte ik dat Bayern München geïnteresseerd was. Er kan in de toekomst nog van alles gebeuren, ik sta voor alles open. Maar op dit moment geniet ik van mijn tijd bij West Ham", sluit Alvarez af.