Nieuws

EK-hype in Griekenland: 'Je merkt bij de mensen dat ze Oranje denken te verslaan'

EK-hype in Griekenland: 'Je merkt bij de mensen dat ze Oranje denken te verslaan'

16-10-2023 14:49

In Griekenland zijn ze ervan overtuigd dat het Nederlands elftal maandagavond verslagen kan worden, zo vertelt Yannis Anastasiou. De voormalig spits van onder meer Roda JC en Ajax juicht ondanks zijn Nederlandse connectie 'gewoon' voor zijn thuisland.

Anastasiou speelde tussen 2000 en 2008 in Nederland. De spits, die nog altijd veel contact heeft met Nederlandse spelers en trainers die hij in zijn carrière is tegengekomen, kijkt vrijdagavond met veel belangstelling naar het duel tussen Griekenland en Nederland.

Bij Ajax kwam Anastasiou Ronald Koeman en Nigel de Jong tegen, twee Nederlanders die actief zijn voor de KNVB. "Ronald was mijn trainer bij Ajax en met hem heb ik altijd contact gehouden. Ook Nigel de Jong, de technisch directeur, is een goede vriend", aldus de spits in gesprek met de NOS.

"Voor het eerst in lange tijd zit het stadion weer vol. Je proeft echt bij de spelers en bij de mensen hier in de stad dat ze geloven dat ze Nederland kunnen verslaan en het EK kunnen halen", vervolgt Anastasiou, die wel weet wie hij support. "Ik ben en blijf een Griek", besluit hij.

Het duel tussen Griekenland en Nederland wordt vanavond om 20.45 gespeeld. Oranje heeft genoeg aan een gelijkspel om plaatsing voor het EK in eigen hand te houden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!