Nieuws

Als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken

"Als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken"

16-10-2023 12:58

Isaac Babadi beleefde een lastige periode bij PSV en had baat bij het vertrek van Ruud van Nistelrooij, zo geeft broer Samuel in gesprek met ELF Voetbal aan. De talentvolle middenvelder maakt dit seizoen zijn doorbraak door bij PSV en dat had onder de voorganger van Peter Bosz waarschijnlijk langer geduurd.

Onder Van Nistelrooij kwam Babadi nog niet in de plannen voor. Iets waar de middenvelder behoorlijk gefrustreerd was, onthuld broer Samuel. "Hij nam het te persoonlijk op. Hij behoorde tot de wereldtop van zijn generatie en wilde meedraaien met het eerste”, meent de oudste van het stel. "Hij was er klaar voor, maar de trainer vond hem nog te onbetrouwbaar."

Babadi kon het niet plaatsen dat zijn vorige oefenmeester hem nog geen kans had. "Hij had een weerwoord, waarna ik op de club moest komen. Het was niet erg, of zo, maar ik had net een lange reis achter de rug en heb toen gezegd: Isaac, ik begrijp je, maar je moet omgaan met de situatie zoals die is. Doe wat van je wordt gevraagd en dan komt het vanzelf goed", vervolgt Samuel. "De mental coach van PSV, Pablo Botermans, heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Het was een wake-up call. We zijn nieuwe doelen gaan stellen en stoomden hem klaar voor de Premier League International Cup aan het einde van het seizoen."

'Als Van Nistelrooy was gebleven..'

Het geduld en de aanpak van Bababi bleek een succes te zijn. De middenvelder won met Jong PSV het internationale jeugdtoernooi. "Ik kreeg meteen een berichtje van Spurs. Ze vonden hem geweldig," onthuld Samuel, die zijn broertje gezamenlijk ondersteunt. Aan het eind van afgelopen seizoen vertrok Van Nistelrooy en in de zomer kwam Bozsz naar PSV. De nieuwe oefenmeester kon volgens Samuel niet meer om zijn broertje heen "Ik ga eerlijk zeggen, als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken. Het is geen probleem als een trainer het niet in hem ziet zitten, maar Isaac was simpelweg toe aan de volgende stap”, gaat Samuel verder.

Volgens Samuel moet zijn broertje uitgedaagd blijven worden. "Als hij de juiste stappen blijft zetten, komt hij ooit in de Europese top terecht. Daarvan ben ik honderd procent overtuigd." Dit seizoen kwam Babadi al acht keer in actie voor PSV, waarin hij goed was voor één assist. Komende zomer loopt het contract van de 18-jarige middenvelder af, waar men in Eindhoven hoopt op een langer verblijf.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!