Nieuws

Mazraoui, Ziyech en Aboukhlal steunen Palestina: 'Proberen ons monddood te maken'

Mazraoui, Ziyech en Aboukhlal steunen Palestina: 'Proberen ons monddood te maken'

15-10-2023 17:00
1

Oude bekenden van de Eredivisie hebben zich uitgesproken over het conflict tussen Israël en Palestina. Onder meer Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech en Zakaria Aboukhlal steunen Palestina.

De drie voetballers postten onlangs op Instagram over het conflict en kiezen de kant van Palestina. In een video is de tekst 'God, help onze onderdrukte broeders in Palestina om de overwinning te behalen. Moge God genade geven aan de doden, moge God hun gewonden genezen' te horen, met een Palestijnse vlag op de achtergrond. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Noussair Mazraoui (@nousmaz97)

De berichten van de voetballers zijn alleen te zien wanneer lezers specifiek naar het profiel gaan. Volgens Mazraoui wordt er gecensureerd op de berichten. 'Deze spelers steunen allemaal Palestina, maar je kan de berichten alleen zien als je specifiek naar het profiel gaat. Ze proberen ons monddood te maken', schrijft Mazraoui. "Het is wij tegen de wereld!'

Het is sinds vorige week zaterdag helemaal mis tussen Israël en Palestina. Na een jarenlang conflict sloeg de vlam uit de pan en zijn er inmiddels aan beide kanten duizenden doden gevallen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!