Nieuws

'Marokko heeft definitief beet: Real Madrid-aanvaller kiest voor interlandswitch'

'Marokko heeft definitief beet: Real Madrid-aanvaller kiest voor interlandswitch'

11-10-2023 11:37 Laatste update: 11 maart - 08:09

Brahim Diaz lijkt definitief te gaan spelen voor Marokko, zo weten diverse Spaanse media en Fabrizio Romano te melden. Afgelopen oktober klonken de geluiden rond een potentiële interlandswitch, die nu lijkt te zijn gemaakt. De aanvaller van Real Madrid speelde ooit al eens een interland voor Spanje, maar is sindsdien niet meer in beeld bij La Roja gekomen.

Diaz doorliep alle jeugdelftallen van Spanje en maakte op 8 juni 2021 zijn debuut in het Nationale Elftal. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Litouwen mocht de aanvaller in de basis starten en was direct trefzeker. Sindsdien speelde Diaz geen interland meer voor Spanje. Naast zijn Spaanse nationaliteit beschikt Diaz door zijn vader ook over die van Marokko.

In het Noord-Afrikaanse land droomde men al langere tijd van een switch. Zo had de bond zelfs al gesprekken met Diaz, maar daar kwam nooit wat uit. Doordat de 24-jarige Díaz slechts een vriendschappelijke interland voor Spanje speelde, was er voor de aanvaller nog altijd de mogelijkheid om de switch naar Marokko te maken. Iets dat er binnenkort dan toch aan lijkt te komen.

Na zijn succesvolle huurperiode van drie seizoenen bij AC Milan, keerde Díaz afgelopen zomer weer terug bij Real Madrid. Terug in Spanje moet de aanvaller het doen met invalbeurten. Dit seizoen staat zijn teller in 32 optredens op acht doelpunten en vier assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!