Nieuws

Deze Nederlanders zien we deze vanavond mogelijk in de Champions League in actie

Deze Nederlanders zien we deze vanavond mogelijk in de Champions League in actie

28-11-2023 16:15 Laatste update: 14 februari - 19:30

In de knock-outfase van de Champions League kunnen we hopelijk weer genoeg Oranje-getint voetbal aanschouwen. Zo zagen we in Denemarken namelijk al een Nederlands onderonsje. Voetbalnieuws zet alle Nederlandsers die in actie kunnen komen op een rijtje!

Dinsdag en woensdag staan in het teken van de eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League. Dinsdagavond bracht Manchester City met Nathan Aké al een bezoek aan FC Kopenhagen, dat Kevin Diks tot de beschikking heeft. De Engelsen waren met 1-3 de baas en zetten zo de eerste stap naar de kwartfinales van het miljardenbal. Op hetzelfde tijdstip kreeg het RB Leipzig van Xavi Simons, dat een sterke wedstrijd speelde, bezoek van Real Madrid. De Spaanse grootmacht heeft dit seizoen wederom geen Nederlandse spelers onder contract staan, maar wist wel 0-1 te winnen in Duitsland.

Vanavond staat onder andere Paris Saint-Germain tegen Real Sociedad op het programma. Beide clubs hebben geen Nederlanders in de selectie. Bij het bezoek van Bayern München aan Lazio in Rome is dat natuurlijk wel het geval. Al is het nog maar de vraag of Matthijs de Ligt in actie mag komen. De Oranje-international is lang geen basisspeler onder Thomas Tuchel en werd afgelopen zaterdag nog in de verloren kraker tegen Bayer Leverkusen (3-0) gepasseerd.