Transfernieuws

'Barcelona verwijdert om Fair Play-regels koopoptie voor City-huurling'

'Barcelona verwijdert om Fair Play-regels koopoptie voor City-huurling'

31 augustus - 10:08

FC Barcelona gaat naar alle waarschijnlijkheid de koopoptie die het heeft voor João Cancelo, verwijderen. Dat meldt Fabrizio Romano donderdagochtend. De Catalanen willen zodoende voldoen aan de Financial Fair Play-regels en een akkoord bereiken.

In eerste instantie zag het er namelijk naar uit dat Barcelona de Portugese rechtsback zou gaan huren van Manchester City, om hem later wellicht definitief over te nemen. Zo ver komt het vooralsnog dus niet. Cancelo gaat een seizoen in Spanje spelen, waarna er in juni 2024 nieuwe gesprekken zouden kunnen worden gevoerd. Zijn contract bij The Citizens loopt immers nog tot medio 2027.

Cancelo werd vorig seizoen al verhuurd door City, toen aan Bayern München. Voor de Duitsers kwam hij 21 keer in actie. Daarin scoorde hij eenmaal en stond hij zes keer paraat met een assist. Bij Barcelona moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Sergi Roberto.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!