Transfernieuws

'Xavi mag nieuwe speler verwelkomen: Portugese back deze week nog gekeurd'

'Xavi mag nieuwe speler verwelkomen: Portugese back deze week nog gekeurd'

24 augustus - 07:54 Laatste update: 10:05

Joao Cancelo mag zich spoedig speler van FC Barcelona noemen. De back ondergaat deze week nog de medische keuring en zal vanaf komende week onderdeel gaan uitmaken van het team.

Xavi Hernández lijkt daarmee eindelijk zijn zin te krijgen. De trainer van Barcelona gaf al maanden aan dat hij een nieuwe back wilde en die lijkt er nu dus ook te komen in de naam van Cancelo. Volgens Mundo Deportivo gaat Barça de Portugees eerst huren, maar wel met een koopoptie van slechts 25 miljoen euro. Die optie wordt verplicht op het moment dat de Catalanen dit seizoen de groepsfase van de Champions League overleven en doorstoten naar de play-offs. De afgelopen twee jaar kreeg Barça dat niet voor elkaar waardoor het nog geen zekerheid is dat de ploeg van Xavi definitief in zee gaat met Cancelo.

Cancelo zou uitkijken naar zijn avontuur bij Barcelona. De back zit op een dood spoor bij Manchester City aangezien hij en manager Pep Guardiola niet meer door één deur lijken te kunnen. Afgelopen seizoen kregen de manager en de speler mot met elkaar waarna Cancelo werd verhuurd aan Bayern München. Dit seizoen kwam de vleugelverdediger nog niet in actie voor The Citizens.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!