Nieuws

Gratis op te pikken: deze voormalig topspelers zijn nog steeds transfervrij

Gratis op te pikken: deze voormalig topspelers zijn nog steeds transfervrij

11-11-2023 17:45 Laatste update: 5 maart - 11:18
Author profile picture

Timo Verbruggen

De transfermarkt is al enige tijd gesloten, maar ook na het einde van de transfermarkt kunnen clubs nog uit een flinke vijver van transfervrije spelers vissen. Welke spelers zijn nog altijd transfervrij? VoetbalNieuws geeft een overzicht van de meest aansprekende namen.

David de Gea

David de Gea (32) brak door bij Atlético Madrid en speelde daarna jarenlang voor Manchester United. Deze zomer vertrok de sluitpost nadat zijn contract afliep en de Engelse grootmacht met André Onana een vervanger wist binnen te halen. Heel even leek De Gea naar Real Madrid te gaan na de blessure van Thibaut Courtois, maar De Koninklijke kozen uiteindelijk voor Kepa Arrizabalaga. Nu schijnt De Gea even goed terug te keren naar zijn thuisland, waar de spanjaard in gesprek zou zijn met Real Betis.

Jesse Lingard

Nadat Manchester United jeugdpeler Jesse Lingard (30) aan een legio aan clubs verhuurde, wist Lingard uiteindelijk toch door te breken bij de Engelse grootmacht. Uiteindelijk zakte de Engelsman weer weg, waarna hij naar Nottingham Forrest vertrok. De nu dertigjarige international tekende voor één jaar en zit sinds deze zomer zonder club. Een terugkeer in de Premier League leek in de maand, echter dook de aanvaller recent bij het trainingsveld Al-Ettifaq op.

Hatem Ben Arfa

Tijdens zijn huurperiode bij Newcastle United in 2010 maakten we voor het eerst echt kennis met Hatem Ben Arfa . Een definitieve overgang van Marseille naar Engeland volgde. Echter was de sterke periode van Ben Arfa van korte duur. Na zijn transfer in 2011 volgde in 2014 een huurperiode bij Hull City, waarna hij een jaar later zonder club zat. Toch blies de aanvaller zijn carrière in 2015 een nieuw leven in, met een transfervrije overgang naar OGC Nice. Terug in Frankrijk speelde hij zich in de kijker bij PSG, maar daar mocht hij al snel weer vertrekken. Avonturen bij Stade Rennes, Real Valladolid, Bordeaux en Lille volgde, waarna de inmiddls 36-jarige Ben Arfa sinds afgelopen zomer zonder club zit

Jérôme Boateng

Lang gold Jérôme Boateng (35) als de vaste sluitpost van Bayern München, waarvoor de centrale verdediger 363 keer in actie kwam. Na tien jaar kwam er een einde aan zijn succesvolle avontuur in München en maakte Boateng in 2021 transfervrij de overstap naar Olympique Lyon. Na twee jaar vertrok de Duitser weer. Recent leek een terugkeer naar Bayern in de maak, maar die transfer liep uiteindelijk stuk. Echter zou Boateng nu gesprekken aan het voeren zijn met FC Heidenheim.

Andere transfervrije spelers

Hélder Costa (29)
Shkodran Mustafi (31)
André Ayew (33)
Phil Jones (31)
Radja Nainggolan (35)
Danny Rose (33)
Luiz Gustavo (36)
Javier Pastore (34)
Jozy Altidore (33)
Timo Horn (30)


Benieuwd welke spelers nog meer transfervrij zijn? Kijk dan hier