Transfernieuws

'Engelse interesse voor Ajacied: Burnley zet vol in op de komst van Daramy'

'Engelse interesse voor Ajacied: Burnley zet vol in op de komst van Daramy'

03-08-2023 19:04 Laatste update: 19:19

Ajax lijkt zich voor te bereiden op een vertrek van Mohamed Daramy. De 21-jarige Deense aanvaller staat nadrukkelijk in de belangstelling van Burnley, zo meldt Fabrizio Romano. Trainer Vincent Kompany wil Daramy dolgraag overnemen van de Amsterdammers.

De clubleiding van Burnley wil de transfer van Daramy koste wat kost afronden. Naar verluidt wordt de aanvaller gezien als 'top target' in Engeland. Ajax betaalde twee jaar geleden nog 12 miljoen euro om Daramy over te nemen van FC Kopenhagen. In Amsterdam is de Deen vooralsnog geen onbetwiste basisspeler geworden. In zestien optredens voor de Amsterdammers kwam hij tot drie doelpunten en drie assists. 

Afgelopen seizoen werd de aanvaller uitgeleend aan zijn oude club in Denemarken. Hier was hij in 41 wedstrijden goed voor negen doelpunten en zeven assists. Naar verluidt zijn de onderhandelingen bezig en wordt er gesproken over een permanent vertrek uit Amsterdam. Hoeveel de transfer van de Deen de Engelsen moet kosten is nog niet duidelijk. Zijn contract loopt nog tot medio 2026.