Nieuws

Na 20 jaar profvoetbal zet Godín op 37-jarige leeftijd punt achter loopbaan

Na 20 jaar profvoetbal zet Godín op 37-jarige leeftijd punt achter loopbaan

31-07-2023 10:06

Diego Godín heeft zondag op 37-jarige leeftijd afscheid genomen als profvoetballer. De routinier maakte na de laatste competitiewedstrijd met Vélez Sarsfield bekend dat hij stopt. 

"Ik wilde de beslissing nemen terwijl ik nog gezond ben. Het mag verrassend overkomen, maar ik dacht er al een tijdje over na", aldus Godín in Argentijnse media. De 116-voudig international van Uruguay wilde naar eigen zeggen met een goed gevoel afscheid nemen als voetballer. 

Godín begon zijn carrière in 2003 en speelde voor clubs als Nacional, Villarreal en Atlético Madrid. Bij Atlético beleefde de centrumverdediger zijn grootste successen. Jarenlang was hij aanvoerder van de club en won hij twee Europa Leagues, drie Europese Supercups en één Spaanse competitietitel en beker. 

Ook met Uruguay boekte Godín grote successen. Hij speelde vier WK's met zijn land en won in 2011 de Copa América. Godín gold jarenlang als een van de sterkste centrumverdedigers van Zuid-Amerika. Hij sluit zijn carrière af na een korte periode bij Vélez Sarsfield.

"Er zijn nu andere prioriteiten, zoals mijn gezin", licht Godín zijn afscheid toe op 37-jarige leeftijd. Hij wilde zijn loopbaan op een positieve manier afsluiten en koos er daarom voor om te stoppen terwijl hij nog fit was. Na 20 jaar profvoetbal zet de routinier nu een punt achter zijn carrière.