Nieuws

Zaha vertrekt na 458 duels bij Crystal Palace en tekent bij Turkse grootmacht

Zaha vertrekt na 458 duels bij Crystal Palace en tekent bij Turkse grootmacht

24-07-2023 22:11 Laatste update: 22:16

Wilfried Zaha heeft getekend bij Galatasaray. Na 458 wedstrijden voor Crystal Palace maakt hij transfervrij de overstap naar de Turkse topclub. De Ivoriaan zet een handtekening onder een driejarig contract in Istanbul. Zaha had de optie om nog een vierjarig contract te tekenen bij de club uit Londen.

De 29-jarige Zaha kiest met Galatasaray voor een nieuw avontuur na tien jaar Palace. De Londense club haalde hem in 2010 weg bij Manchester United en na een aantal verhuurperiodes groeide Zaha uit tot publiekslieveling en sterkhouder in Zuid-Londen.

Behalve Galatasaray hadden ook Lazio, Fenerbahçe, Al-Nassr en enkele clubs uit de Champions League interesse in de transfervrije Zaha. De Ivoriaan kiest echter voor de Turkse kampioen en gaat daar de komende drie seizoenen spelen. Een opvallende transfer voor de ervaren buitenspeler, die afgelopen seizoen nog zeven keer tot scoren wist te komen in 27 Premier League-wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!