Transfernieuws

Slagvaardig Newcastle presenteert tweede grote miljoenenaankoop van de zomer

Slagvaardig Newcastle presenteert tweede grote miljoenenaankoop van de zomer

23-07-2023 18:23

Newcastle United heeft Harvey Barnes gestrikt. De aanvaller komt over van Leicester City en is de tweede grote miljoenenaankoop die The Magpies deze zomer hebben weten binnen te halen.

De transfer van Barnes zat er al een tijdje aan te komen, maar nu hebben ook Newcastle en Leicester er een klap op geven. Naar verluidt betaalt de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen zo’n 44 miljoen euro voor de diensten van de aanvaller, die de tweede grote aankoop van de zomer is.

"Ik ben heel blij", begint Barnes tegenover de clubkanalen van Newcastle. Hij tekent een contract voor vijf seizoenen. "Newcastle United is een geweldige club en voor mij is dit een grote kans. Ik ben dus absoluut enthousiast om hier te zijn. Ik denk dat het de droom van een aanvaller is om in een team als dit te komen, waarin er op hoog tempo gespeeld wordt en men fysiek veel eist. Ik denk dat die stijl zeker bij mij past”, klinkt het.

Barnes zag al eerder een grote speler naar Noord-Engeland trekken. Sandro Tonali werd onlangs voor zeventig miljoen euro overgenomen van AC Milan. Onder meer West Ham United en Aston Villa zijn afgetroefd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!