Transfernieuws

Dat is natuurlijk heel erg pijnlijk, Simons heeft PSV gewoon geld gekost

"Dat is natuurlijk heel erg pijnlijk, Simons heeft PSV gewoon geld gekost"

17-07-2023 14:36
5

De transfer van Xavi Simons naar PSV verdient niet de schoonheidsprijs, constateert Mike Verweij in de Kick-Off de podcast van De Telegraaf. Volgens de journalist heeft het de Eindhovenaren tot nu toe alleen nog maar geld gekost.

Zondag maakte PSV bekend dat Simons ervoor kiest om terug te keren bij Paris Saint-Germain. De Parijzenaren hebben de terugkoopclausule van zes miljoen euro gelicht, maar daarvan gaat volgens L’Équipe twee miljoen naar de speler en zijn entourage.

"Dat moet PSV en ook de communicatie-afdeling zich wel heel erg aanrekenen. In feite ook John de Jong, de voormalig technische man die er toen zat", begint Verweij, die de situatie nog eenmaal schetst. "In eerste instantie was er geen enkele clausule, toen was er een clausule van twaalf miljoen, toen bleek dat het zes miljoen was en vandaag maakt L’Équipe bekend dat er ook nog twee miljoen naar Simons gaat."

"Dat is natuurlijk wel erg pijnlijk, want dat betekent dat Xavi PSV gewoon geld heeft gekost", concludeert de journalist, die de rekensom maakt. "PSV houdt er vier miljoen aan over, na belasting is dat twee miljoen en in denk dat het salaris van Xavi bij PSV wel meer dan twee miljoen is geweest. Mede door hem gaan ze de voorrondes van de Champions League in en dan is alles het meer dan waard geweest, maar deze hele transfer en vooral de communicatie daaromheen verdient niet de schoonheidsprijs", besluit hij.

De transfer van Simons wordt volgens Fabrizio Romano dinsdag bezegelt. Naar verluidt wordt de aanvaller direct doorverhuurd aan RB Leipzig, dat volgend seizoen in tegenstelling tot PSV op zeker in de Champions League acteert.