Transfernieuws

De Ligt heeft concurrent minder: PSG haalt verdediger op bij Bayern München

De Ligt heeft concurrent minder: PSG haalt verdediger op bij Bayern München

09-07-2023 13:53 Laatste update: 14:04

De kogel is door de kerk: Lucas Hernández maakt de overstap van Bayern München naar Paris Saint-Germain. De Frans topploeg betaalt naar verluidt veertig miljoen euro voor de linkspoot.

De transfer van Hernández zat er al een tijdje aan te komen. Dit weekend werd de overstap afgerond. De Frans international heeft een driejarig contract getekend bij Paris Saint-Germain, dat hem overneemt van Bayern München. Bij PSG zijn de gecharmeerd van de veelzijdigheid van Hernández, die in het centrum en als linksback uit de voeten kan.

De fans van PSG zijn minder blij met de komst van Hernández. Zij maakten recent bekend dat de Fransman niet welkom is in het Parc de Princes, omdat hij in Marseille geboren is.

Door het vertrek van Hernández heeft Matthijs de Ligt een concurrent minder bij Bayern München. De verwachting is echter dat de Duitse kampioen binnen afzienbare tijd een opvolger voor Hernández presenteren. Kim Min-jae wordt overgenomen van Napoli. Bayern maakt een flink verlies op Hernández. De Fransman werd in 2019 nog voor tachtig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid.