Transfernieuws

'Bakker gaat cashen in Bergamo: Romano maakt transfersom en salaris bekend'

'Bakker gaat cashen in Bergamo: Romano maakt transfersom en salaris bekend'

06-07-2023 07:58

Het is bekend voor welke transfersom Mitchel Bakker de overstap gaat maken van Bayer Leverkusen naar Atalanta Bergamo. Volgens Fabrizio Romano ontvangen de Duitsers tien miljoen euro voor de Nederlandse linksback. Het bedrag kan via bonussen oplopen tot elf miljoen euro.

Het Algemeen Dagblad maakte woensdag al bekend dat Bakker definitief een transfer naar de Serie A zal maken. Romano bevestigde het nieuws later op de dag en kwam met extra details. De 23-jarige voetballer uit Purmerend vertrekt voor tien miljoen euro naar Atalanta plus één miljoen aan bonussen. De jeugdintenational van Oranje zal een vierjarig contract gaan tekenen in Bergamo. De linkervleugelverdediger zal jaarlijks een bedrag van 2,2 miljoen euro gaan verdienen in Italië.

Bakker maakte in 2021 voor zo'n zeven miljoen euro de overstap van Paris Saint-Germain naar Leverkusen. Met het vertrek van Nederlander zien de Duitsers een vaste kracht vertrekken. De linksback kwam afgelopen seizoen veertig keer in actie en wist zelfs vier keer te scoren en twee assists te leveren. Bakker komt bij Atalanta te spelen als linkerwingback in een systeem dat hij in Duitsland ook al speelde.