'OMT adviseert kabinet om weer publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden'

'OMT adviseert kabinet om weer publiek toe te laten bij voetbalwedstrijden'

22 januari - 19:33
Eredivisie 0 Reacties

Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de te nemen coronamaatregelen, stelt dat het weer mogelijk moet worden om publiek toe te laten bij sportwedstrijden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen.

Dat zou niet alleen goed nieuws zijn voor het amateurvoetbal, maar ook voor de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Het kabinet zal het advies van het OMT dan wel nog moeten overnemen, maar premier Mark Rutte zei al in de tweede kamer dat hij zal kijken of het mogelijk is om voetbalfans weer in de stadions te laten. Dinsdag wordt op de persconferentie een beslissing bekend gemaakt.

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten, toen Nederland opnieuw in een lockdown ging. De versoepelingen, die onder meer ook gelden voor de horeca- en cultuursector lijken na 25 januari in te moeten gaan. De KNVB stelde woensdag nog dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie