Transfernieuws

'Wolfsburg presenteert Cerny vrijdag, Twente maakt enorme winst op Tsjech'

'Wolfsburg presenteert Cerny vrijdag, Twente maakt enorme winst op Tsjech'

23-06-2023 07:40 Laatste update: 07:44

Vaclav Cerny is speler van VfL Wolfsburg en tekent een vierjarig contract, meldt De Telegraaf. FC Twente ontvangt ongeveer acht miljoen euro voor de Tsjechische aanvaller na een sterk seizoen in Enschede. 

Tubantia wist donderdagavond al te melden dat Twente en Wolfsburg een akkoord naderde, maar volgens de krant is de deal inmiddels beklonken. Wolfsburg hoopt de speler vrijdag al te presenteren en maakt een fraai bedrag over naar Twente. Het gros van de medische testen is al afgerond, maar vrijdagochtend wachten de laatste lootjes. 

Cerny stond lange tijd bij Ajax te boeken als groot talent, maar was onder meer blessuregevoelig en kon de verwachtingen nooit volledig waar maken in de hoofdstad. De aanvaller liep onder meer twee zware knieblessures op, maar liet zich nooit uit het veld slaan met de revalidatie. FC Utrecht verkocht Cerny twee jaar geleden nog voor één miljoen euro aan Twente, waarmee de club een flinke winst maakt. Cerny gaf het afgelopen seizoen elf assists en scoorde dertien keer in de Eredivisie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!