Nieuws

Nieuwe directeur van Spartak Moskou wil Promes helpen om Rus te worden

Nieuwe directeur van Spartak Moskou wil Promes helpen om Rus te worden

21 juni - 15:34 Laatste update: 18:40

Oleg Malyshev, de nieuwe directeur van Spartak Moskou, heeft te kennen gegeven Quincy Promes te steunen in de zaak die in Nederland tegen hem wordt aangespannen. De bestuurder wil de aanvaller zelfs helpen om zich te laten naturaliseren tot Rus.

Promes werd afgelopen maandag veroordeeld voor 1,5 jaar cel wegens het neersteken van een neef op een familiefeest. Daar is het kamp van de voormalig speler van Ajax het niet mee eens dus komt er een hoger beroep. Daarnaast wordt Promes nog altijd verdacht van cocaïnesmokkel.

In Moskou zit Promes nu 'veilig', aangezien Nederland geen uitleveringsverdrag heeft aan Rusland. Malyshev ziet zijn topscorer graag blijven en is bereid hem daarin te ondersteunen, ook als hij daarbij Russisch staatsburger moet worden. "Ik heb begrepen dat de beslissing over staatsburgerschap een beslissing is van de speler. Als Promes een beslissing neemt, zullen we assistentie en ondersteuning bieden", liet de directeur blijken op een persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Eerder deze week kwam naar buiten dat Spartak Moskou nog 1,25 miljoen euro verschuldigd is aan Ajax voor de transfer in 2021. In het geval dat Promes veroordeeld wordt en zijn straf in Nederland uit zou zitten, komt dit bedrag op rekening van de speler.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!