Reactie

Courtois spreekt zich uit over België-rel: 'Stelt diep teleur, heb niks geëist'

Courtois spreekt zich uit over België-rel: 'Stelt diep teleur, heb niks geëist'

20-06-2023 10:20

Thibaut Courtois heeft op sociale media een reactie gegeven op het incident bij de Belgische nationale ploeg. De doelman is met name ontevreden met de rol die bondscoach Domenico Tedesco heeft gespeeld hierin en betreurt het dat er een onjuist beeld de wereld in is gebracht.

Courtois kreeg menig critici op zijn dak toen hij plotseling het trainingskamp van de Belgen verliet. Geruchten deden de ronde, dat dit kwam doordat de Real Madrid-keeper geen aanvoerder mocht zijn bij de afwezigheid van Kevin de Bruyne. 'Ik wil duidelijk hebben dat ik in geen geval iets geëist heb en dat ik met mijn ploeggenoot Romelu Lukaku heb gesproken om duidelijkheid te scheppen over deze situatie. Ook wil ik duidelijk maken dat ik, in tegenstelling tot wat beweerd wordt, niet met andere ploeggenoten heb gesproken over zulke situaties', aldus Courtois op zijn Instagram.

Volgens bondscoach Tedesco ging de onrust wel om de aanvoerdersband, waar Courtois op reageerde. 'Ik was vanmiddag verrast toen ik de persconferentie van de coach hoorde. Hij gaf daar een partijdige, subjectieve lezing van een privégesprek dat we hadden na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Het moge duidelijk zijn dat het niet de eerste of laatste keer is dat ik met een coach praat over kleedkamerzaken, maar het is wel de eerste keer dat iemand besluit om het openbaar te maken. Dat stelt me diep teleur, maar ik wil duidelijk maken dat zijn oordeel niet met de werkelijkheid overeenkomt', verkondigt Courtois, die stelt dat het om een blessure ging.