Nieuws

'Ajax en Napoli steggelen over voorwaarden Tagliafico-transfer'

'Ajax en Napoli steggelen over voorwaarden Tagliafico-transfer'

20-01-2022 17:24 Laatste update: 21-01-2022 12:07

Ajax en SSC Napoli zijn in gesprek over een transfer van Nicolas Tagliafico. De Italianen willen de linksback huren, terwijl Ajax de international van Argentinië het liefst wil verkopen. Een akkoord tussen beide clubs is nog niet in zicht. 

De 29-jarige vleugelverdediger geldt als eerste keus voor I Partenopei, meldt La Gazzetta dello Sport. De prijs die Ajax hanteert 'is vastgesteld op een bedrag tussen de zes en zeven miljoen euro', schrijft de krant. Napoli wil hier niet aan: de club wil Tagliafico graag huren met een optie tot koop.

De onderhandelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden door Chelsea en vooral door FC Barcelona, verzekert de krant. Zij zien de 36-voudige international als een goedkope buitenkans. Het contract van Tagliafico loopt medio 2023 af in Amsterdam.

Sinds 2018 komt de temperamentvolle verdediger uit voor de regerend landskampioen. Jarenlang was Tagliafico een onbetwiste waarde bij Ajax. Sinds Jurriën Timber en Lisandro Martínez het centrale duo vormen bij de hoofdstedelingen, fungeert Daley Blind als linksback en zit de Argentijn op de bank. Tagliafico kwam tot nu toe tot 153 wedstrijden in de hoofmacht van de Amsterdammers. Hij heeft inmiddels aangegeven open te staan voor een transfer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!