Nieuws

Mislintat ziet geen rol voor Heitinga in technische staf: 'Dat kan niet meer'

Mislintat ziet geen rol voor Heitinga in technische staf: 'Dat kan niet meer'

01-06-2023 17:49
4

Sven Mislintat ziet geen rol voor John Heitinga weggelegd in de nieuwe technische staf van Ajax. De Duitse technisch directeur hoopt de 39-jarige oefenmeester wel in een andere functie te behouden.

Donderdag werd bekend dat Ajax niet doorgaat met Heitinga als hoofdtrainer. Of er wel een rol als assistent inzit? "Vanuit mijn oogpunt is het duidelijk. Dat kan niet meer", stelt Mislintat, geciteerd door Voetbal International. "Ik heb nooit meegemaakt dat een hoofdtrainer een stap terug deed als assistent. Het is geen mogelijkheid nu. Ook als er een nieuwe trainer komt, gaat hij John niet opnemen in de technische staf."

"Natuurlijk willen we met elkaar om de tafel gaan", vervolgt de Duitse td. "Het is niet het moment om met John te bespreken wat nu komt. Dit was het moment om eerlijk uit te leggen dat hij de hoofdtrainer niet wordt. Hij heeft het karakter van een hoofdtrainer. In mijn ogen is dat de volgende stap voor hem ook. Binnen deze omgeving, of elders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!