Nieuws

Van den Boomen kijkt uit naar Ajax-tijd: 'Ik was verrast dat Ajax kwam'

Van den Boomen kijkt uit naar Ajax-tijd: 'Ik was verrast dat Ajax kwam'

29-05-2023 21:02
4

Branco van den Boomen is trots om speler van Ajax te zijn, dat vertelt de middenvelder in gesprek met de clubmedia. Volgens de aanwinst is het een eer om bij de grootste club van Nederland aan de slag te gaan.

Van den Boomen speelde in de jeugd van Ajax en keert daardoor terug op bekende grond. "Ik ben ontzettend trots, op mezelf en op de mensen om mij heen", begint Van den Boomen. "Ik was verrast dat Ajax kwam, maar het was een positieve verrassing. De grootste club van Nederland die langskomt, dat had ik niet verwacht." Na avonturen bij onder andere De Graafschap en FC Eindhoven belandde de middenvelder bij Toulouse. "Daar zag je mijn zwakke punten in het begin heel goed. Dat zorgde ervoor dat ik er heel veel aan ging werken. Mijn goede kwaliteiten kwamen altijd wel naar voren, maar aan mijn mindere kwaliteiten heb ik in Frankrijk heel veel aan gewerkt."

De aanwinst verwacht goed uit de voeten te kunnen in Amsterdam. "Ik ben een speler die veel aan de bal moet komen en ik denk dat dat bij Ajax veel het geval is. Maar ook op het mentale vlak ben ik veel veranderd. Ik ben vader en dat geeft een bepaalde trots en motivatie." Voordat het seizoen begint gaat de Ajacied eerst nog op vakantie. "Daarna wil ik hier beter worden. Ik ga spelen met de top van Nederland en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik heb nooit opgegeven en altijd alles voor de sport gedaan. Uiteindelijk is dat in mijn geval beloond."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!