Breaking news

Het doek is gevallen: FC Groningen degradeert na 23 jaar uit de Eredivisie

Het doek is gevallen: FC Groningen degradeert na 23 jaar uit de Eredivisie

7 mei - 16:23 Laatste update: 16:32

FC Groningen is gedegradeerd uit de Eredivisie. De Trots van het Noorden kwam tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus is degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie een feit.

FC Groningen moest alle resterende Eredivisie-duels winnen om zich nog te handhaven en dus stond de ploeg van trainer Dennis van der Ree voor een onmogelijke opgave. De Groningers kenden nog wel een droomstart, doordat Ricardo Pepi na zes minuten spelen de 0-1 aantekende. De Amerikaanse spits is al het hele seizoen het spaarzame lichtpuntje bij Groningen en sloeg dus ook in Deventer toe. Na een half uur spelen trok Go Ahead de stand gelijk via Willum Willumsson.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot uitgespeelde kansen en dus werd er ook niet meer gescoord. Het duel eindigde dan ook in 1-1 en dus is degradatie een feit voor Groningen, dat al 25 jaar actief was in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!