Meer Nederlands succes in het buitenland: Antwerp legt beslag op Beker van België

30-04-2023 16:28 Laatste update: 16:37

Royal Antwerp heeft zondagmiddag beslag gelegd op de Beker van België. De ploeg van Mark van Bommel was in de finale met 0-2 te sterk voor KV Mechelen. Bij de ploeg begonnen maar liefst vier Nederlanders in de basis.

Antwerp begon met onder meer Vincent Janssen in de basis. Ook Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs én Gyrano Kerk startten in de basis. Na ruim een half uur spelen kwam de Nederlands getinte ploeg op voorsprong door een benutte strafschop van Janssen. De spits schoot aanvankelijk raak, maar moest de penalty opnieuw nemen en deed dat met verve.

In de tweede helft werd er lange tijd niet gescoord, maar sloeg Antwerp in de slotfase nogmaals toe. Michel-Ange Balikwisha gooide het duel tien minuten voor tijd op slot. Meer treffers werden niet meer gemaakt.

Door de overwinning heeft Van Bommel de beker van België alvast binnen. Ook in de competitie ligt de landstitel nog binnen bereik: Antwerp kent een achterstand van twee punten op Genk in de kampioensronde.