Transfernieuws

'Feyenoord heeft bijna beet, Van den Belt gaat meerjarig contract tekenen'

'Feyenoord heeft bijna beet, Van den Belt gaat meerjarig contract tekenen'

29-03-2023 11:54 Laatste update: 12:01
4

Feyenoord lijkt Thomas van den Belt de komende zomer in te lijven. De koploper van de Eredivisie is zeer dicht bij een akkoord met PEC Zwolle en de middenvelder. 

VoetbalPrimeur meldt dat de deal bijna rond is, terwijl het Algemeen Dagblad meldt dat de partijen er al uit zijn. In de winterperiode was Feyenoord al in de markt voor de speler, maar destijds wilde PEC met het oog op promotie zich niet aan de gok wagen. De Rotterdamse club betaalt zich niet blauw aan de deal: een clausule in het contract zou ervoor zorgen dat de middenvelder voor 800.000 euro kan vertrekken in de zomer.

PEC swingt dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en niets lijkt meer in de weg te staan om terug te promoveren naar de Eredivisie. Daarmee is de missie van Van den Belt volbracht bij PEC. De middenvelder maakte in het verleden al duidelijk graag naar Feyenoord te willen. 

Van den Belt speelt al vanaf jongs af aan bij De Blauwvingers en heeft zich de laatste seizoen ontpopt tot ware smaakmaker. Ook dit seizoen staat het vizier op scherp bij de middenvelder. In 29 wedstrijden was Van den Belt goed voor dertien doelpunten en acht assists. Van den Belt zou tot 2025 onder contract staan in Zwolle, maar de ontsnappingsclausule lijkt daar verandering in te brengen.