Nieuws

Koeman gaat voor monsterscore tegen Gibraltar: 'Zoveel mogelijk goals maken'

Koeman gaat voor monsterscore tegen Gibraltar: 'Zoveel mogelijk goals maken'

26-03-2023 14:24 Laatste update: 15:43
6

Ronald Koeman hoopt zich met Oranje tegen Gibraltar te revancheren van de zeperd die het opliep tegen Frankrijk. De bondscoach van het Nederlands elftal wil een grote score neerzetten tegen de nummer 200 van de wereldranglijst.

"Morgen krijgen we de kans tegen een totaal andere ploeg om het recht te zetten", blikt Koeman op de persconferentie terug op de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. "De eerste stap is winnen en daarna komt dat we zoveel mogelijk moeten scoren. Gibraltar staat boven ons in de poule. We moeten van minuut één tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken."

Voor een monsterscore zijn bepaalde dingen nodig, vertelt de bondscoach. "Vanaf het eerste moment volle bak en agressief zijn als je de bal verliest. Goede bezetting voor de goal en juiste posities innemen. Spelers moeten loopacties maken, niet alleen voor jezelf maar ook om anderen vrij te zetten. We hopen natuurlijk ook op een snelle goal, dat maakt het makkelijker."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!