Nieuws

FC Volendam blijft zich versterken: ook Feyenoord-speler komt over

FC Volendam blijft zich versterken: ook Feyenoord-speler komt over

06-01-2022 10:59

In navolging van de komst van Bilal Ould-Chikh heeft FC Volendam zich opnieuw geroerd op de transfermarkt. Francesco Antonucci wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Als Het Andere Oranje weet te promoveren, is de Belg met Italiaanse roots automatisch nog een seizoen in het Kras Stadion te bewonderen.  

Op de clubsite reageert de Feyenoord-huurling op zijn terugkeer. "Ik ben blij om weer terug te zijn bij FC Volendam, het voelt als thuiskomen. Dit was een keuze met mijn hoofd én mijn hart. Vorig seizoen is het niet geëindigd zoals we hoopten en ik wil heel graag helpen om nu wél te promoveren. Ik kan niet wachten om weer te beginnen" 

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is in zijn nopjes met de hernieuwde samenwerking met Antonucci. "Zoals inmiddels welbekend hebben wij een mooie geschiedenis met Franco. Daar komt nu een uitdagend hoofdstuk bij." De beleidsbepaler is blij dat Antonucci, ondanks interesse van andere clubs, toch voor Volendam koos. "Uiteindelijk had hij toch het beste gevoel bij een terugkeer naar FC Volendam, eerst om ons te helpen in de promotiestrijd en van daaruit door te trekken naar de Eredivisie in een speelstijl die perfect bij hem past.

De transfer hing al langere tijd in de lucht. Met de presentatie van de 22-jarige middenvelder heeft FC Volendam zijn komst officieel bevestigd. Antonucci kwam al eerder twee seizoenen uit voor de Noord-Hollandse club. Zijn sterke spel bij het Keuken Kampioen Divisie-team leverde hem in 2020 een transfer op naar de Stadionclub.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!