Breaking news

Virusinfectie teistert Oranje: Gakpo, De Ligt en drie anderen verlaten Oranje-kamp

Virusinfectie teistert Oranje: Gakpo, De Ligt en drie anderen verlaten Oranje-kamp

23-03-2023 10:12 Laatste update: 12:19

Bij het Nederlands elftal heerst een virusinfectie en dat heeft de nodige gevolgen. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Bart Verbruggen, Joey Veerman en Sven Botman hebben donderdag het trainingskamp van Oranje verlaten. 

De vijf spelers zullen vrijdag niet in actie komen tegen Frankrijk, laat de KNVB weten op de Oranje-website. Bondscoach Ronald Koeman heeft drie vervangers opgeroepen voor de affiches met Frankrijk en Gibraltar. Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Inter) komen de selectie versterken. Het zijn niet de eerste personele problemen bij Oranje: eerder werd bekend dat Frenkie de Jong en Steven Bergwijn vanwege blessures niet konden aansluiten.

Door het virus is de grootte van de selectie tot 23 man gereduceerd, maar na het duel met Frankrijk (vrijdag, red.) wordt opnieuw gekeken naar de samenstelling. Oranje speelt komende maandag ook nog tegen Gibraltar voor de kwalificatie van het EK. Het Nederlands elftal is samen met Frankrijk in Groep B ingedeeld met Gibraltar, Griekenland en Ierland. De nummers één en twee van de poule bereiken de volgende ronde van het landentoernooi.

@voetbalnieuwsvn Dat is een tegenvaller…🟠😞 #oranje #koeman #nederlandselftal #knvb #gakpo #deligt #verbruggen #veerman #botman #noalang #danjuma #tete #kennytete #gravenberch #scherpen #devrij #frimpong #fy #vj #voetbal #voetbalnieuws #daanjurgers ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!