Nieuws

Langst dienend preses in betaald voetbal gaat opnieuw voor KNVB-voorzitterschap

Langst dienend preses in betaald voetbal gaat opnieuw voor KNVB-voorzitterschap

27-02-2023 10:49

De langstzittende voorzitter in het Nederlandse betaald voetbal, Pieter de Waard van Telstar, gaat in 2025 opnieuw een gooi doen naar het voorzitterschap van de KNVB. Dat maakt de bestuurder zondagavond bekend in Studio Voetbal van de NOS.

Eerder maakte De Waard al bekend per 1 juli af te zwaaien bij de club uit Velzen-Zuid. Net als in 2019 wil hij voorzitter van de KNVB worden. Destijds verloor de markante preses nog de verkiezing van Just Spee, die onlangs werd herbenoemd tot 2025. "Ik wil de Wout Weghorst van de bestuurders zijn", vertelt De Waard bij het praatprogramma.

Wat hij daar precies mee bedoelt? "Dat je er vol voor gaat. Ik ben nu voorzitter van een relatief kleine organisatie. Wat ik belangrijk vind in het voetbal dat het om saamhorigheid gaat: wat we samen met zijn allen hebben. Samen hebben we met 1,2 miljoen leden en 3.000 verenigingen het voetbal. Als we alles met elkaar doen, zijn wij in staat om Nederland wereldkampioen te laten worden."

Om tot dat doel te komen moet 'het egoïsme bij grote clubs worden uitgebannen'. "We moeten leren om voor elkaar te zorgen. Dat die 3.000 verenigingen er met zijn allen achter gaan staan, zodat die 1,2 miljoen leden kunnen renderen en dat er veel meer pareltjes komen te staan in onze vertegenwoordigende elftallen dan nu. Je moet grote, harige, enge doelen verzinnen en daar mensen achter krijgen. Ik weet dat ik daartoe in staat ben."