Nieuws

Gudelj koestert mooie herinneringen aan UEFA Cup-finale van 2006

Gudelj koestert mooie herinneringen aan UEFA Cup-finale van 2006

21-02-2023 13:16

Nemanja Gudelj heeft een mooie jeugdherinnering aan Sevilla. De Bredanaar zag hoe zijn huidige werkgever in 2006 de UEFA Cup-finale won in het Philips Stadion.

Sevilla versloeg Middlesbrough in de finale van de UEFA Cup overtuigend: 4-0. Jesus Navas, die momenteel aanvoerder is bij Sevilla, speelde een topwedstrijd. Gudelj was op dat moment aanwezig in Eindhoven en zag zijn ploeggenoot schitteren. De voormalig speler van onder meer Ajax en AZ zal donderdag terugkeren in het Philips Stadion voor de Europa League-return tegen PSV.

"Ik was erg jong, maar ik weet nog dat ik met mijn vader naar die wedstrijd ben geweest. Het was leuk om dat te zien als kind", aldus Gudelj in gesprek met het programma #Vamos, opgetekend door Voetbal International. "Juande Ramos was de trainer van Sevilla, en mijn vader (Nebosja Gudelj) had ook onder hem gespeeld. Ook een paar jaar later ging het nog heel goed tussen die twee."

Gudelj won in 2020 zelf de Europa League met Sevilla. Landgenoot Luuk de Jong was in de finale tegen Internazionale belangrijk met twee treffers. De Spanjaarden wonnen de finale uiteindelijk met 3-2 van de Italiaanse grootmacht.