Nieuws

'Voor Slot moeilijk om nee te zeggen tegen bedragen uit de Premier League'

'Voor Slot moeilijk om nee te zeggen tegen bedragen uit de Premier League'

13-02-2023 11:09

Arne Slot maakt het seizoen af bij Feyenoord, maar het valt niet uit te sluiten dat de trainer in de zomer wordt weggeplukt uit Rotterdam. In de AD Voetbal Podcast worden de mogelijke scenario's besproken.

Feyenoord-watcher Mikos Gouka weet nog niet wat Slot gaat doen, gezien een vertrek voor- en nadelen kent. "Hij heeft ook z'n gezin, met kinderen die hun school moeten afmaken. Dus het kan best dat hij denkt: ik wacht nog even. Wat aan de andere kant meespeelt, is dat hij een vrij bescheiden speler was. Als voetballer is zijn bankrekening nog niet razendsnel gegroeid. Als er dan bedragen komen als in de Premier League, wordt het moeilijk om daar nee tegen te zeggen."

Mikos Gouka springt bij en is van mening dat men in Rotterdam rekening moet houden met een vertrek. "Maar ik denk wel dat ze bij Feyenoord verder moeten kijken en dat het een reële dreiging is dat ze hun trainer kwijtraken. Als ze de Champions League halen, opent dat voor Slot zelf ook weer deuren naar andere clubs. Er loert wel een gevaar."

In de winter was onder meer Leeds United geïnteresseerd in de diensten van Slot. "We praten wel een beetje alsof hij deze zomer sowieso weggaat", stelt Mossou. "Er is nog wel een scenario denkbaar waarin ze de Champions League halen en hij blijft. Dan is er namelijk wel ruimte om te investeren."